Slapen onder de sterren

Kamperen onder een fonkelende sterrenhemel, in slaap gesust door rustgevende natuurgeluiden op de achtergrond. Het is een magische ervaring. In een tent van Coleman en met deze handige kampeertips bij de hand, ben je zo goed als verzekerd van een ontspannen nachtrust in de natuur.

De Vail en Aspen van Coleman zijn praktische gezinstenten voor families van verschillende groottes. De Aspen 4 en Vail 4 hebben een oppervlak van 14.1 m2 en bieden ruimte aan 4 personen in twee slaapcabines, net als formaat 4L, al is deze met een oppervlak van 18.8 m2 ruimer en heeft dit model een voortent om beschut onder te kunnen relaxen. Ook de tenten in het formaat 6L, met een oppervlak van 25.6 m2, bevatten een ruime voortent en bieden op hun beurt ruimte aan maar liefst zes personen.

Vail en Aspen

De tenten hebben praktische kenmerken, zoals een toegangspoort voor elektrische kabels in het leefgedeelte, maar ook bevestigingsringen in alle ruimtes, om ‘s avonds een lantaarn aan te kunnen ophangen. En de modellen bevatten verschillende ventilatieopeningen, om de boel tijdens het slapen goed te kunnen doorluchten en zo condensatie in de tent te voorkomen.

De buitentent van zowel de Aspen- als de Vail-serie beschermt met een waterkolom van 4.000 mm tegen regen. Ook het volledig geïntegreerde grondzeil met opstaande randen draagt bij aan droge voeten en voorkomt vochtige spullen tijdens het kamperen. De binnentent bestaat uit een fijnmazig flysheet (No-see-um mesh) om insecten buiten te houden. De tentstokken van glasvezel zijn licht van gewicht, maar toch stevig.

Lees ook:  Kamperen met een daktent: de ultieme gids vanaf 4 april verkrijgbaar

Aspen- als de Vail-serie

KAMPEERTIP 1: DE STANDPLAATS

In de zomer is het verstandig om een schaduwplek uit te zoeken, maar plaats de tent liever niet direct onder een boom. Want bomen huizen vogels, wat de kans op geluidsoverlast vergroot. Er bestaat daarbij de kans dat de vogels op de tent poepen, wat weer schoonmaakwerk oplevert bij het inpakken. Naast vogels in bomen, is het ook verstandig vijvers en sloten met kikkers zoveel mogelijk te mijden. Deze nachtelijke kwakers kunnen je nachtrust flink verstoren. Alhoewel klanken uit de natuur toch echt onderdeel van de kampeerervaring vormen, kan het geen kwaad om oordoppen mee te brengen. Zo weet je zeker dat je goed kunt slapen bij onverwachte geluidsoverlast.
Denk er aan dat de ondergrond van de campingplaats niet schuin afloopt en vrij is van stenen en takken. Op een vlakke ondergrond is het aangenaam liggen en krijg je geen last van je rug.

KAMPEERTIP 2: DE SLAAPPLEK

Om een stijve nek en rug te voorkomen is het belangrijk niet direct op de koude grond of een te dun matje te gaan liggen. Investeer dus in een stevig luchtbed. En warm je slaapzak van te voren op door gekookt water in een hittebestendige waterfles te schenken, welke vervolgens fungeert als warmtekruik.

KAMPEERTIP 3: ETEN EN DRINKEN

Vermijd zware maaltijden voordat je gaat slapen en eet niet te veel suikerhoudende producten. Wanneer je met een volle maag naar bed gaat is het lichaam ‘s nachts nog zo druk bezig met het afbreken van voedsel, dat échte ontspanning lastig blijkt. Ook met een volle blaas lig je minder lekker en na een nachtelijke plaspauze op de camping kan het lastig zijn weer in slaap te raken. Nuttig vlak voor het slapen gaan, naast suikers, ook geen alcohol en cafeïne, want deze stoffen verstoren eveneens de tweede helft van de slaapcyclus.
Drink een kopje kalmerende kamille of lavendel thee. Er is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat onze hersenen het drinken van een warme drank herkennen als een teken om te gaan slapen.

Lees ook:  De omloopmaat van de caravan meten, zo doe je dat

Website Coleman: www.coleman.eu

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke week artikelen zoals deze in je mailbox.
p.s. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in