Mongolian Magic – Dé aanbieder van originele Mongoolse yurts, meubels & handwerk.
Hun gehele aanbod reflecteert de Mongoolse cultuur en geschiedenis. Het hart van Azië, waar veel nabij gelegen landen hun creatieve input op geïnspireerd hebben.
Michiel & Oyun een Nederlands/Mongools koppel. Beide in de design wereld afgestudeerd en met hun talenten verhuisd naar Mongolië. Hier zijn ze (opnieuw) verliefd geworden op de Mongoolse cultuur. Een cultuur waar maar weinig over gesproken wordt in het ‘’westen’’. Dat terwijl Mongolië een enorme stempel heeft gedrukt op het hedendaagse Azië. Het land had namelijk vrijwel het gehele continent in bezit circa 1200 onder leiding van Chinggis Khaan.
Michiel & Oyun
Vandaag de dag is Mongolië lang niet meer wat het geweest is qua macht. Maar de bevolking draagt nog steeds met trots de cultuur met zich mee. Iets wat duidelijk te zien is wanneer je het land bezoekt. Het land lijkt in de verste verte niet op haar buurlanden. Niet qua taal, niet qua levensstijl, en niet qua voedsel.
Michiel & Oyun vinden het jammer dat deze prachtige cultuur zo weinig aandacht krijgt in het ‘’westen’’. En dit is precies hoe Mongolian Magic is ontstaan. Met het idee; Europa kennis te laten maken met de magie van Mongolië. En tegelijkertijd; de Mongoolse cultuur in stand te houden middels werkvoorziening en eerlijke prijzen.
Het handwerk wat men kan produceren, is zo ongelooflijk mooi, dat is iets wat niet verloren mag gaan.
Wat is een Mongoolse yurt?
De klassieke Mongoolse yurt heeft zijn basisvorm of constructie 3000 jaar lang niet veranderd, en evolueerde van een hut naar een yurt in de tijd van de Bronstijd. Maar waarom?
Onderzoekers zeggen dat het antwoord op deze vraag heel eenvoudig is. De yurt maakt deel uit van het fundament van de nomadische beschaving en het culturele erfgoed, belichaamt de diepe symboliek van de nomaden, is bestand tegen het harde nomadenleven en vormt de perfecte architectonische oplossing om extreme weersomstandigheden, natuurrampen en de tijd te weerstaan. Het traditionele vakmanschap van de Mongoolse yurt en de bijbehorende gebruiken is op 6 december 2013 ingeschreven op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed.
Voor de Mongolen is de yurt niet zomaar een gewone woning. Het is een symbolische architecturale structuur, een nomadische voorstelling en een micro-model van de aarde en de hemel.
Ik zou graag zien dat de tech achter de Yurt beter beschreven wordt ipv een advertentieverhaal
Onder de artikelen vindt u altijd een link … daar is meer informatie te vinden.