Campings worden gesloten door de veiligheidsregio’s

De veiligheidsregio’s kunnen nu beslissen dat de campings worden gesloten als dit noodzakelijk wordt geacht om de zorgcontinuïteit in de regio te garanderen.

De overheid heeft op 26 maart 2020 de veiligheidsregio’s in ons land meer bevoegdheden gegeven. Noodverordeningen zullen nu door de veiligheidsregio’s bepaald worden en niet meer (alleen) door de burgemeesters.

De voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s hebben tijdens het Veiligheidsberaad in de model-noodverordering opgenomen dat campings en vakantieparken gesloten kunnen worden.

De eerste campings zijn gesloten

Eerder deze week schreven we dat de meeste campings gewoon open zouden gaan maar sommige veiligheidsregio’s zijn daar voor gaan liggen. Zij hebben besloten dat campings volledig gesloten moeten worden of dat alleen de toilet-, was- en douchevoorzieningen op de campings gesloten moeten worden. De overheid heeft 31 maart besloten dat alle toilet-, was- en douchevoorzieningen gesloten moeten worden. De maatregel geldt vooralsnog tot 20 mei.

Waar mag er nog wel gekampeerd worden?

In de regio’s waar de campings beperkt open zijn en het betreft een camping met privé sanitair, dan mag er gekampeerd worden.

Lees ook:  Nederlandse caravanverkoop is de enige stijger in Europa

Liever niet annuleren

Het RIVM adviseert om niet te gaan kamperen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij pleiten er ook voor om niet te gaan. Ons advies is ook om niet te annuleren en het geld terug te eisen maar een voucher te vragen om later alsnog de camping te bezoeken. Je hebt dan mogelijk ook voorrang op een kampeerplek voor later in het seizoen.

Ik weet niet hoe het zich verder gaat ontwikkelen maar de kans dat we dit jaar in eigen land moeten blijven is redelijk groot. Als we massaal gaan annuleren dan wordt het voor de campings moeilijk om deze crisis te overleven. Dan wordt het later dit jaar een uitdaging om nog een kampeerplekje te vinden.

Overzicht van (gedeeltelijk) gesloten campings

Het overzicht van open en gesloten campings hebben we verplaatst naar het artikel: Campings die open (mogen) zijn tijdens de corona-crisis

Lees ook:  Peiling: Wat voor kampeerder ben jij?

Updates

In onze Coronavirus update houden we je up to date over de ontwikkelingen die voor kampeerders van belang zijn.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke week artikelen zoals deze in je mailbox.
p.s. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld.

6 REACTIES

  1. Wij hebben 2 kampeerplaatsen en een een bungalow voor 4 personen gereserveerd tijdens het Pinksterweekend zoals wij al ruim 30 jaar gewend zijn te doen.
    Ons is een voucher aangeboden geldig tot 1 april 2021.
    Dit is voor ons geen optie
    Wel willen wij de voucher gebruiken voor het Pinksterweekend in 2021, maar de campingeigenaar weigert dit, zodat wij wel gedwongen worden om te annuleren en de reeds betaalde 50 % aanbetaling terug te vorderen.
    Niet erg klantvriendelijk van deze campingeigenaar.

    • Inderdaad, dat komt niet echt klantvriendelijk over. Het zou ook niet meer dan redelijk zijn als je tenminste door zou mogen plannen tot dezelfde periode volgend jaar. Grote kans dat deze camping rond oktober 2020 sluit en pas ná 1 april 2021 weer opent.

  2. Kom ik ook in aanmerking voor restitutie zonder annuleringsverzekering? De verzekering dekt sowieso deze kwestie niet!
    Mvg,
    Arno

    • De verzekering dekt de kosten inderdaad niet. Het is aan de campings hoe ze hiermee omgaan, de meeste campings betalen niet terug maar bieden een tegoedbon aan.

      • Bron consuwijzer!
        Boekte u een accommodatie met faciliteiten, zoals een zwembad of speelhal voor kinderen? En zijn die nu dicht? Dan hebt u recht op een deel van uw geld terug. U kunt de faciliteiten nu immers niet gebruiken, terwijl u er wel voor betaalde. Probeer er met de aanbieder uit te komen wat een redelijk bedrag is. Mogelijk biedt de aanbieder u een voucher aan. Het kan verstandig zijn om die te accepteren (zie vraag 4 en 5).

        Wilt u helemaal niet meer gaan? Omdat u de accommodatie juist boekte voor gebruik van de faciliteiten? En kunt u dat ook voldoende onderbouwen? Dan mag u de boeking ‘ontbinden’. Dat betekent dat u de hele accommodatie kosteloos afzegt. U gaat dan niet meer en hebt recht op uw geld terug. Probeer er met de aanbieder uit te komen. Mogelijk biedt de aanbieder u een voucher aan. Het kan verstandig zijn om die te accepteren (zie vraag 4 en 5).

        Een voorbeeld: Stel u gaat met uw gezin naar een accommodatie op een vakantiepark. Het park is gericht op faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Maar uw gezin kan nu geen gebruik van de faciliteiten maken. U ging met uw gezin juist naar dat park voor de faciliteiten. Als u dat kunt aantonen, kan u de accommodatie afzeggen en uw geld terugvragen.

        Dat is duidelijk dan!

        • Dit is wel een duidelijk verhaal maar ik ben bang dat campings zich zullen beroepen op overmacht en bovendien zijn zij er zelf ook niet schuldig aan dat de faciliteiten gesloten moesten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in